Shoppen en culinair in Kortrijk

Winkelplezier in De stad Kortrijk

Al decennia lang, is een groot deel van de Kortrijkse stadskern omgevormd naar verkeersvrije winkelstraten. Op deze manier kan je samen met je gezin ongestoord genieten van de vele boetieks. Daarnaast zijn er ook grotere ketens gevestigd in het winkelhart.
Interessant weetje: De ‘Korte Steenstraat’ was trouwens de eerste verkeersvrije winkelstraat in België. Kort nadien volgden de andere winkelstraten zoals de ‘Lange Steenstraat’.
Wens je tips & tricks voor gegarandeerd winkelplezier of een aantal adresjes dat je zeker moet bezoeken? Raadplaag volgende website: www.shop-in-kortrijk.be

Naast de winkelstraten in de stadskern telt Kortrijk ook twee grote winkelcentra. Zo kan je bij minder weer ook genieten van urenlang shopplezier:

K in Kortrijk, gelegen midden in de stadskern. K in Kortrijk telt 80 winkels over een oppervlakte van 34.000m², en biedt voor ieder wat wils.

Meer info: www.k-in-kortrijk.be

Ring Shopping Centrum Kortrijk, eenvoudig bereikbaar dankzij zijn liggen aan de stadsrand. Deze beschikt over 90 winkels over een oppervlakte van 35.000m²

Meer info: www.ringshopping.be

Couple Standing Hugging On Escalator Holding Shopping Bags In Mal

Kom je voor een daguitstap of voor een langere periode naar Kortrijk? Dan moet je zeker kennismaken én proeven van de lokale lekkernijen.

 • Echt West-Vlaams kriekenbier:
  Einde jaren ’40 maakte Brouwerij Verhaeghe dit echt West-Vlaams kriekenbier. Aan hun eigen traditionele roodbruine bier voegden ze krieken vanuit Sint-Truiden toe. Op deze manier komen ze aan hun unieke smaak.
 • Klaaskoeken
  Vier Sinterklaas zoals nooit tevoren! Tussen september en einde december kan je deze traditionele koeken verkrijgen bij de warme bakkers in de streek rond Kortrijk. Het zijn zachte koeken gemaakt van een soort sandwichdeeg. Een echte aanrader voor onze kleine kapoenen.
 • Paardenkoppraline
  Verschillende chocolatiers in de Leiestreek specialiseerden zich in deze ‘paardenkoppraline’.
  Deze lekkernij met als vorm een paardenkop, bestaat voornamelijk uit hazelnoot praliné en hierbij werd er een krokante toets toegevoegd.

Ontdek naast bovenstaande lokale specialiteiten ook de vele gezellige terrasjes langs het water, en geniet urenlang van het prachtige, unieke uitzicht. Wist je trouwens dat de Leie pal door het historische stadsgedeelte stroomt?

Kom je niet enkel om te winkelen naar Kortrijk? En wens je meer te ontdekken?  Langs de Leie kan je heerlijk fietsen en wandelen.