Shoppen en culinair in Gent

Gent, een fantastische winkelstad met het grootste aanbod in winkelgebied van België en biedt voor elk wat wils, en dat alles in een autovrije omgeving. Van grote ketens tot kleinere unieke boetiekjes. En daarnaast kan je er elke eerste zondag van de maand ongestoord winkelen tijdens de koopzondagen.

Het winkelgebied is ingedeeld in een aantal buurten, hieronder vindt je het overzicht van belangrijkste:

 • Gent Zuid : fan van mode en cultuur? Dan is dit de omgeving voor jou! Unieke, karaktervolle boetiekjes en speciaalzaken. De grote ketenzaken ga je hier niet terugvinden.
 • Gent Centraal : gelegen in de historische gedeelte van Gent waar je in de Langemunt de meeste schoenenwinkels en juweliers kan terugvinden. De Veldstraat staat voor de klassieke modezaken. In Gent Centraal ga je van plein naar plein (Vrijdagmarkt, Sint-Jacob …) met onderweg allerlei leuke terrasjes
 • Belgische mode: deze vind je vooral terug in de wijk rondom de Henegouwstraat, Mageleinstraat en Volderstraat, dit in combinatie met de vele Gentse delicatessen.
Smiling friends with shopping bags
Cuberdons with fresh raspberries on the wooden board

Een bezoek aan Gent staat ook voor het proeven van deze delicatessen:

 • Cuberdons (Gentse neuzekes, tjoepkes …)
  Een kegelvormig snoepje dat vaak bestaat uit een paarsvormige kleur met een harde buitenkant maar met gelatine inhoud. Deze lokale lekkernij heeft echter een beperkte houdbaarheid van drie weken, na deze periode zal de binnenkant beginnen versuikeren. Hierdoor zal je hem zelden in andere landen terugvinden.[1]
 • Gentse waterzooi
  Een echte klassieker! Een bouillon met fijngesneden groentjes, kip en een romige saus, dat alles gekookt in één pan.
 • Sneeuwballen
  Benieuwd naar het recept van deze Gentse sneeuwballen? Wij ook! Het recept is nog steeds een goedbewaard geheim. Afgaande op de smaak bestaat deze uit luchtig geklopte margarine, omhuld met chocolade en vervolgens bepoederd met bloemsuiker. Belangrijk weetje: de sneeuwballen zijn enkel verkrijgbaar van september tot maart.
 • Gentse stoverij
  In zijn smaak totaal verschillend van andere stoverijen. De echte Gentse stoverij smaakt pittiger en kruidiger dan andere stoverijen. Dit wordt bekomen door donkere mosterd en kriekenbier toe te voegen.