Shoppen en culinair in Brugge

Naast de historische stad met veel cultuur biedt Brugge ook winkelmogelijkheden. Wat vaak minder bekend is bij het publiek. Brugge is de ideale stad om een stedentrip te combineren met winkelplezier.

De belangrijkste winkelstraat is de Steenstraat, een combinatie van grotere winkelketens en lokale boetieks. Daarnaast heb je ook de Noordzandstraat, de Vlamingstraat, de Katelijnestraat en de Geldmuntstraat. Voor elk wat wils

Aan de rand van de stad ligt het B-Park winkelcentrum. Met zijn 42.000 m² biedt het urenlang shoppingplezier. Elke winkel is voorzien van zijn eigen parkeergelegenheid en er is voldoende wandelzone, zodanig je er stressloos kan komen shoppen met je gezin.

Veel onder ons kennen Brugge wellicht als chocolade-stad. Dit is een must-do als je in Brugge bent. Ga binnen bij één van de chocolatiers en laat je verwennen. Daarnaast heeft Brugge ook zijn eigen officiële stadspraline “Het Brugs Zwaantje”. Deze praline wordt gemaakt op artisanale wijze van kwalitatief Belgische-chocolade en is verkrijgbaar in verschillende soorten vulling.

Brugge kan ook uitpakken met een aantal lokale brouwerijen. Pal in het historische stadscentrum zijn ‘Brouwerij Halve Maan’ en ‘Brouwerij Bourgogne des Flandres’ gelegen. Een bezoekje waard!

cheese

Laat je je graag culinair in de watten leggen? Ook dat kan in Brugge. Brugge telt namelijk maar liefst 6 restaurants met Michelin-ster.

Voor de echte avonturiers heeft Brugge een aantal originele steekproducten:

  • Chocoladebier “Damme Noir”
  • Mosterd op basis van mosterdbier “Ijzeren Arm”
  • Ijs met een spaghetti-smaakje
  • Paterskaas “Permeke”
  • En nog zoveel meer