Bezienswaardigheden in Gent

Onmogelijk om op één dag, of zelfs één weekend alle top locaties te bezoeken. Een hippe trekpleister Voor culturele uitstappen, urenlang winkelplezier of ook vrijgezellendagen. Er is altijd wel wat te beleven. Dit maakt dat Gent ook aantrekkelijk is bij onze noorderburen.

Ghent Canal View At Night, Belgium

Het jaarlijks topevenement zijn uiteraard de ‘Gentse Feesten’. Een feest van maar liefst tien dagen over de volledige binnenstad van Gent. Hierdoor behoren ze tot één van de grootste volksfeesten van Europa. Dit evenement trekt jaarlijks maar liefst twee miljoen bezoekers.

Gent biedt veel meer dan feesten alleen. Breng een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal om alle kunstschatten te bewonderen (maar liefst 22 altaren, praalgraven van Gentse bisschoppen …). De Sint-Baafskathedraal staat vooral bekend om de diefstal van het schilderij ‘De aanbidding van het Lam Gods’ wat nooit werd teruggevonden.

Tegenover deze Sint-Baafskathedraal kan je het Belfort terugvinden. Deze meet maar liefst 95 meter (wat staat voor 3000 treden), wat je een uniek uitzicht over de stad biedt. Deze toren staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Niet te vergeten tijdens je bezoek aan Gent is het Gravensteen, pal in het centrum. Het waterkasteel dateert voornamelijk uit de middeleeuwen en bestaat momenteel uit twee musea: ‘Gerechtsmuseum’ en ‘Wapenmuseum’.

Museum Curator

Daarnaast kan je in Gent ook heel wat musea terugvinden:

  • STAM, het stadsmuseum van Gent wat je het verhaal vertelt van Gent van vroeger tot nu. Dit museum biedt je een perfecte basis om je citytrip doorheen Gent te starten. De blikvanger van het museum, is de luchtfoto van Gent op het einde van je bezoek. Je mag hierop zelfs rondlopen.
  • S.M.A.K., het museum van hedendaagse kunst ; elke vier maanden toont het museum je een selectie van verschillende gedurfde werken.
  • Museum voor Schone Kunsten (MSK); één van de oudste musea van België met een grote verscheidenheid qua collectie.