Bezienswaardigheden in Brugge

De Middeleeuwse stad Brugge heeft veel cultureel erfgoed. Dit lokt jaarlijks heel wat bezoekers vanuit zowel binnen- als buitenland.

Grote Markt met als topbezienswaardigheid de Halletoren, of ook wel Belfort genoemd
Deze toren biedt een prachtig uitzicht over de volledige stad, indien je er een beklimming van maar liefst 366 treden voor over hebt (de toren heeft een hoogte van 83 meter). Dit middeleeuws gebouw telt 47 klokken, wat zorgt voor een uniek schouwspel.

De Burg; onderdeel van de oudste kern van de stad.
Oorspronkelijk had het plein verschillende toegangspoorten, momenteel staan er vele gebouwen in renaissance- of gotische stijl, waaronder het stadhuis (trouwens één van de oudste stadhuizen van België en Nederland). Daarnaast kan je er ook de HeiligBloedbasiliek terugvinden. Met de naam wordt verwezen naar het Heilig Bloed van Jezus dat er bewaard wordt. Jaarlijks vindt er op Hemelvaart de Heilig Bloed-processie plaats.

Ga op ontdekkingstocht langs de vele romantische kanaaltjes die Brugge te bieden heeft. Hierdoor krijgt Brugge vaak de naam ‘Venetië van het noorden”. Deze kanaaltjes worden de Brugse reien genoemd. Een rondvaart is dan ook een echte aanrader.

Rozenhoedkaai In Brugge

Ben je fan van musea? Ook dat heeft Brugge aan te bieden:

  • Historium
    Dit museum is gelegen op de Grote Markt en neemt je mee doorheen Brugge in de Gouden Eeuw. Je krijgt echt het gevoel dat je er zelf bij was. Ook biedt dit museum een prachtig panorama-uitzicht (met terras) waardoor je kan genieten van een uitzicht over de Grote Markt.
  • Groeningemuseum
    Beschikt over een uitgebreide collectie van Vlaamse schilderkunst.

Geïnteresseerd in architectuur, neem een kijkje op de Bonifaciusbrug. Éen van de jongste bruggen van Brugge: mysterieus, romantisch en fantastisch uitzicht over de reien. Of de Bargebrug, wat de stadsrand van Brugge met het Minnewaterpark verbindt. Een brug van asymmetrische architectuur.