Bezienswaardigheden in Antwerpen

Antwerpen barst van de winkelzaken en restaurants. Maar daarnaast heeft het ook meer te bieden. Een rijkgevulde geschiedenis en cultuur.

Hierdoor telt Antwerpen dus ook heel wat musea:

 • Museum Aan de Stroom (MAS)
  Het MAS werd in 2011 geopend, naast een permanente tentoonstelling die komt vanuit het voormalige Volkenkundemuseum en het Scheepvaartmuseum, bevindt zich er steeds ook een tijdelijke collectie die tweemaal per jaar wisselt.
  Daarnaast biedt het MAS ook prachtig uitzicht over Antwerpen, via het panoramadak.
 • Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
  Voorstelling van de beeldende kunst, schilderkunst, beeldhouwkunst en tekeningen van de 15de eeuw tot nu
 • ModeMuseum (MoMu)
  Geopend in 2002 met twee tijdelijke tentoonstelling per jaar. Als bezoeker word je ondergedompeld in de wereld van de ontwerper of het thema.

Breng ook zeker een bezoekje aan de Bourla Schouwburg, een uniek pand met een bijzondere architectuur. Sinds 1998 is het theatergezelschap ‘Toneelhuis’ hier gevestigd. Niet ver hiervandaan bevindt zich de Stadsschouwburg. 

Pensive Man in Art Gallery
Sunset reflection in Antwerp

Op zoek naar het geheime Antwerpen? Wandel door de Vlaeykensgang, je waant je in een compleet andere tijd. Vroeger was deze gang in handen van schoenmakers, en woonden hier de armsten van het stad. Nu kan je hier terecht voor exclusieve antiekwinkeltjes en kunstgalerijen.

Zeker niet te vergeten bij je bezoek aan Antwerpen is de Grote Markt. Deze bevindt zich niet ver van de Schelde, en is gelegen in de oude stad. Naast het stadhuizen, kan je hier ook gildehuizen terugvinden en de Brabofontein. Ook zijn hier vele restaurants en cafés gevestigd.

Ben je niet met de trein in Antwerpen toegekomen? Bezoek dan zeker het Centraal Station. Dit is één van de mooiste stations in Europe. In 2007 werd dit gebouw grootschalig gerenoveerd en het resultaat loont. Het station is verdeeld over verschillende niveaus, met een enorme glazen koepel. Naast het Centrale Station bevindt zich de Antwerpse Zoo. 

Benieuwd hoe Antwerpen er onder de grond uitziet? Dat kan je ook ontdekken. De Antwerpse Ruien, ofwel ook de oude Riolen kan je bezoeken en vormen een bijzondere bezienswaardigheid.